Garantia si Returnarea pieselor auto.

Toate produsele comercializare pe site-ul RaoAuto.ro vin insotite de factura, bon fiscal si certificate de garantie de la producatori.

Conditiile de garantie se vor acorda in conformitate cu Legea si Codul Consumului si nu limiteaza sau ignora drepturile legale si interesele legitime ale cumparatorului, asa cum sunt prevazute de lege. Garanția produselor este valabilă doar pe teritoriul României, cu excepția in care se precizează altfel în certificatul de garanție comercială.

Termenul de garantie acordat de SC Revizie Auto Online SRL se acorda pentru durata medie de utilizare a pieselor de folosinta îndelungata, conform specificatiilor tehnice ale producatorului dar nu mai mult de 18 luni de la data înscrisa pe factura de vanzare. Piesele de folosinta indelungata sunt: ambreiaje, arcuri, amortizoare, articulatii planetare, elemente de caroserie, elemente de directie, elemente de frana, semnalizatoare, stopuri, cabluri, pompe, radiatoare, tobe si tevi de esapament, rulmenti, fise de bujii, piese de electromotor si alternator, piese de motor în miscare si altele. Produsele care prezinta în perioada de garantie defecte de material sau de fabricatie, vor fi inlocuite cu altele noi, conform legii. Termenul de valabilitate pentru lubrifianţi este de 36 luni de la data ambalarii, asa cum este mentionata pe ambalaj. Consumatorul trebuie sa ne informeze asupra oricarui defect constatat in perioada de garantie.

Garantia este oferita produselor si pieselor care prezinta defecte de fabricatie. In cazul in care o piesa auto nu poate fi schimbata sau reparata, atunci se va restitui contravaloarea acestora. Va rugam insistent ca atunci cand primiti coletului sa receptionati cu atentie piesele primite.. Daca aveti sesizari legate de lipsa unor repere sau de avarierea lor pe durata transportului trebuie reclamate agentului de la firma de curierat chiar la primirea coletului. Dupa ce ati achitat contravaloarea piesei auto, verificati coletul . In cazul in care constatati ca produsul este deteriorat, sau ambalajul este rupt,stricat, desigilat, murdar, etc, este obligatoriu incheierea unui proces verbal de constatare cu reprezentantul firmei de curierat care v-a livrat coletul, pentru a dovedi ulterior ca nu l-ati deteriorat,stricat rupt,murdarit dumneavoastra.De-asemenea trebui sa ne anuntati imediat pentru a putea schimba produsul sau pentru a putea restitui banii .. Sesizarile ulterioare sunt greu de solutionat, deoarece fara acest process verbal firma de curierat nu va mai putea fi trasa la raspundere !

Pentru comenzile speciale si pentru piesele OE termenul de livrare este de 3-7 zile in functie de piesa comandata si se percepe un avans de 30 - 40% din totalul comenzii. Pentru a beneficia de garantie, piesele trebuie montate intr-un service auto care este autorizat R.A.R. pentru tipul dumneavoastra de automobil si deasemenea trebui sa pastrati factura sau chitanta de la montajul pieselor. In termenul de garantie,RaoAuto.ro va asigura garantia produselor defecte din cauze neimputabile consumatorului, prin reparare sau inlocuire. Termenul de realizare a garantiei este de 20 zile.

RAOAUTO nu suporta costul de retur al produsului, ci doar pe cel de retrimitere a produsului cu care a fost inlocuit cel initial.

Piesele auto de folosinta indelungata beneficiaza de un termen mediu de garantie de 18 luni, incepand cu data inscrisa pe factura.

Nu se accepta la retur becuri, acumulatori si lichide auto (uleiuri motor, transmisie, lichid frana, etc.) Nu se accepta la retur produse comandate prin comenzi speciale(externe piese originale OE) pentru care s-a solicitat avans.

Piesele auto cu caracter consumabil nu beneficiaza de garantie. Piesele ce au caracter consumabil sunt cele din urmatoarele categorii: filtre de aer,filtre de combustibil, filtre de polen si filtre de ulei, becuri de orice tip, solutii spalare parbriz, antigel, uleiuri, lichid de frana, aditivi si uleiuri, stergatoare, elementele de aprindere, accesorii auto..